ساخت دستگاه جوجه کشی ساده و ارزان قیمت
جوجه کشی می تواند یک پروژه خانوادگی سرگرم کننده باشد. در حالی که هزینه های خرید دستگاه جوجه کشی بسیار بالا است، ساخت آن در خانه فرآیندی نسبتاً ساده است. احتمالاً در حال حاضر این وسایل شامل یخدان یونولیتی ، لامپ ، کلید، سیم ، دماسنج ، ظرف آب پلاستیکی و اسفنج را در اطراف خانه خود دارید. وسایل را که آماده کردید ،حالا ما به شما نحوه ساخت دستگاه جوجه کشی ارزان و خانگی را یاد می دهیم.
مرحله 1
مرحله 2
یک سوراخ در انتهای یخدان یونولیتی ایجاد کنید. سرپیچ لامپ را از داخل سوراخ رد کنید و دور تا دور سوراخ را چسب بزنید تا کاملا عایق بندی شود . شما می توانید از یک جعبه کوچک نیز استفاده کنید، اما یخدان یونولیتی به دلیل عایق بودن به خوبی کار می کند.
همان طور که در تصویر مشاهده می کنید با استفاده از یک توری فلزی و یا سبد تخم مرغ ها را از لامپ فاصله بدهید این کار باعث می شود هنگامی که جوجه از تخم بیرون می آید توسط لامپ نسوزند همچنین توری را از کف ظرف فاصله بدهید این کار باعث می شود تا راحت بتوانید مدفوع جوجه ها را بعد از بیرون آمدنشان تمیز کنید.
مرحله 3
دماسنج دیجیتال و رطوبت سنج خود را اضافه کنید. آن را در سمتی که تخم مرغ ها قرار دارند قرار دهید. از آنجایی که وظیفه اصلی دستگاه جوجه کشی حفظ دما و رطوبت داخل آن در سطح بهینه است، مطمئن شوید که دماسنج/سنج از دقت بالایی برخوردار است. ما به شما پیشنهاد می کنیم از دماسنج و رطوبت سنج دیجیتالی سنسور دار استفاده کنید تا برای دیدین میزان دما و رطئبت در دستگاه جوجه کشی را مدام باز نکنید و یا می توانید پنجره ای را با استفاده از شیشه روی در جعبه قرار دهیم ولی با استفاده از چسب خوب عایق بندی کنیم ( طبق مرحله 5)
مرحله 4
در یک کاسه آب اضافه کنید. این منبع رطوبت شما خواهد بود. یک اسفنج هم بگذارید تا بتوانید مقدار آب را به راحتی تنظیم کنید.
مرحله 5
طبق تصویر درب یخدان یونولیتی را به اندازه شیشه ای که دارید برش دهید و شیشه را روی آن قرار دهید و با چسب خوب فیکس کنید به طوری که عایق بندی شده باشد
مرحله 6
دستگاه جوجه کشی را تست کنید. قبل از گذاشتن تخممرغها، چراغ را روشن کنید و دما و رطوبت را برای یک روز یا بیشتر کنترل کنید. حرارت و رطوبت را تا زمانی که در حد مطلوب قرار گرفت، تنظیم کنید.
در تمام مدت جوجه کشی باید دمای 99.5 درجه حفظ شود. رطوبت مطلوب متفاوت است: باید بین 40 تا 50 درصد برای 18 روز اول و 65 تا 75 درصد در چهار روز آخر باشد.
برای کاهش دما، دو طرف کولر را سوراخ کنید. اگر بعد از انجام این کار خیلی کم شد، برخی از سوراخ ها را با نوار چسب بچسبانید. برای تنظمیم رطوبت، مقداری آب را کم و یا زیاد کنید. اگر رطوبت زیاد بود اب داخل اسفنج را کمی خالی کنید و اگر کم بود ظرف اب را کمی پر کنید.
مرحله 7
تخم مرغ های مرغ خود را دخل یخدان قرار دهید. یافتن تخم های نطفه دار بسیار مهم است: تخم های خریداری شده از فروشگاه کار نمی¬کنند. اگر خودتان جوجه و خروس ندارید، یک راه خوب برای یافتن تخم های نطفه دار تماس با کشاورزان محلی است.
هنگامی که تخم مرغ های خود را به دست آوردید، آنها را به هم نزدیک کنید، زیرا این به آنها کمک می کند دمای ثابتی داشته باشند. کیفیت تخم مرغ ها به سلامت جوجه هایی که از آن ها آمده اند بستگی دارد. بنابراین، حتما از جای مطمئن تخم مرغ را خریداری کنید.
مرغ های آزاد تقریبا همیشه سالم تر از مرغ های در قفس هستند. نرخ بهینه جوجه کشی بین 50 تا 85 درصد است. مرغ های تخمگذار معمولاً از نظر اندازه کوچکتر هستند و برای تولید تخم پرورش داده می شوند. از طرف دیگر مرغ های گوشتی برای اندازه پرورش داده می شوند.
آنها معمولاً پرندگان بزرگتری هستند که نسبتاً سریع رشد می کنند. با این حال، جوجه هایی وجود دارند که به عنوان پرندگان دو منظوره پرورش داده می شوند. از کسی که تخم مرغ ها را می خرید بپرسید که کدام گونه را پرورش می دهند.
مرحله 8
دما و رطوبت را پیگیری کنید. تخم مرغ 21 روز طول می کشد تا جوجه کشی کند، بنابراین مهم است که روز دقیق قرار دادن آنها را در انکوباتور بدانید.
مرحله 9
تخم مرغ ها را بچرخانید. در 18 روز اول، روزی سه بار تخم مرغ ها را به اندازه 15 درجه یا 30 درجه بچرخانید.
مرحله 10
بعد از هفته اول با استفاده از یک چراغ قوه تخم مرغ ها را بررسی کنید که آیا نطفه دار هستند یا خیر .برای این کار در یک اتاق تاریک تخم مرغ ها را رو به برو چراغ قرار دهید تا سالم و خراب بودن تخم مرغ را شناسایی کنید در صورت خراب بودن تخم مرغ حتما آن را از دستگاه خارج کنید. توجه داشته اشید که جنین مرده به صورت رگه ای از خون در داخل پوسته ظاهر می شود ولی جنین سالم به صورت لکه تاریک با رگ ها ی خون که از آن خارج می شود دیده می شود .
مرحله آخر
به صدای جوجه ها که شروع به بیرون آمدن می کنند دقت کنید. در روز بیست و یکم جوجه ها پس از ترکیدن کیسه های هوا، پوسته های خود را “پیپ” می کنند تا نفس بکشند. بعد از این مرحله آنها را با دقت تماشا کنید. بیرون آمدن کامل جوجه از پوسته ممکن است تا دوازده ساعت پس از “پیپ کردن” طول بکشد.
اگر برخی از جوجه ها بعد از دوازده ساعت جوجه کشی خود را به پایان نرسانده اند، ادامه دهید و قسمت بالای آن تخم ها را بردارید.